تحقیقی که دانشمندان دانشگاه ونکوانگ در کره جنوبی بر روی تاثیرات رایحه درمانی انجام داه اند، این مساله را نشان می دهد که رایحه درمانی، میتواند به بهبود کیفیت خواب منجر شود. این آزمایش و تحقیق، بر رویِ افراد بزرگسال بالای بیست سال انجام شده است. این تحقیقات، به طور مشخص بر روی سه جنبه از رایحه درمانی تمرکز داشتند: درمان های استنشاقی (که به معنای درمان با بوییدن رایحه های خوش است)، رایحه درمانی با ماساژ، و به کارگیری رایحه درمانی بر روی پوست و بدن.
این پژوهش، شامل دوازده تحقیق و آزمایش جداگانه بود که هر دوازده تایِ آنها، نشانگر تاثیر آروماتراپی یا رایحه درمانی بر روی بهبود کیفیت خواب بود.
متغیرهای این تحقیقات، که نمایانگر و مشخص کننده تاثیر رایحه درمانی بر روی خواب بودند، عبارت از جنبه ها مختلف مانند طول مدت خواب، بهره وری خواب (میزانِ مفید بودن خواب نسبت به طول آن)، کیفیت خواب و رضایت افراد از خوابشان بودند. آنگونه که محققان و دانشمندان این پروژه میگویند، سه آزمایش مربوط به بزرگسالان و افرادی با سن بالا، هفت آزمایش مربوط به افرادی با امراض مزمن، و دو آزمایش مربوط به بیماران بیمارستانی بود.
سه آزمایش و تحقیق از میان این دوازده آزمایش نشان داد که رایحه درمانی در بهبود کیفیت کلی خواب موثر است؛ هفت آزمایش نشان داد که رایحه درمانی در بهبود اختلال در خوابیدن موثر است؛ یک آزمایش نشان داد که رایحه درمانی موجب افزایش رضایت از خواب در افراد میشود؛ و یک آزمایش نشان داد که رایحه درمانی به بهبود بهره وری خواب می انجامد.
با مقایسه نتایج این تحقیقات، مشخص شد که رایحه درمانی استنشاقی موثرتر از رایحه درمانی با ماساژ است. همچنین، تحلیل این نتایج نشان داد که رایحه درمانی بر روی افرادی که از بیماری رنج میبرند موثرتر و کاراتر از افراد سالم است. میزان تاثیر رایحه درمانی بر روی خواب بیش از تاثیر آن بر روی استرس، تشویش و افسردگی است، اما تاثیر آن بر روی خواب بسیار بیش از تاثیرش بر روی دردهای جسمانی است.
منبع: Massagemag