رژیم غذایی که ممکن است باعث از بین رفتن خطر سرطان سینه شود

به کار گرفتنِ یک برنامه ­ی غذایی مدیترانه­ ای، که با غذاهای گیاهی، ماهی و روغن زیتون غنی شده، برای قلب، مغز و به طور کلی سلامت انسان مفید و موثر است. حالا، تحقیقی که توسط دانشمندان اسپانیایی انجام شده نشان می­دهد که برنامه­  غذایی که با روغن زیتون همراه است، ممکن است بتواند شانس ابتلا به سرطان سینه را هم کاهش دهد.

دانشمندان به طور تصادفی بیش از 4000 زن را، که بین 60 تا 80 سال سن داشتند، مورد آزمایش قرار دادند. گروهی از این افراد برنامه­ غذایی مدیترانه ­ای با روغن زیتون اضافه را مورد استفاده قرار داده بودند و گروهی دیگر، یک برنامه ­ی غذایی کنترل کننده­ کم ­چرب با استفاده از حبوبات.

در مقایسه با گروه دوم، افراد گروه اول، که برنامه­ غذایی مدیترانه­ای به اضافه­ روغن زیتون را مورد استفاده قرار داده بودند، 68 درصد کمتر در خطر ابتلا به سرطانِ در پنج سالِ آینده­ عمرشان بودند.

محققان دریافتند که نقاط ابهام و محدودیت­ هایی در این تحقیق علمی وجود دارد. برای مثال، متوجه شدند که این برنامه­ غذایی به همراه روغن زیتون تنها بر سرطان سینه تاثیر ندارد. هم­چنین، مشخص نبود که آیا روغن زیتون به خودی خود باعث کاهش شانس ابتلا به سرطان سینه می­شود یا همراهی آن با برنامه­ غذایی مدیترانه ­ای.

روغن زیتون اضافه شده به برنامه­ غذایی چگونه عمل می­کند؟ مواد موجود در روغن زیتون، آن­ گونه که یکی از دانشمندان این تحقیق، مارتینز گونزالز می­گوید، ممکن است که جلوی رشد سلول­های سرطان سینه را بگیرد و سلول­ های غیرطبیعی را از بین ببرد. هرچند مکانیسم­ های مفید بالقوه­ دیگری نیز ممکن است به واسطه­ مصرف روغن زیتون اتفاق بیفتد.

به گروهی که روغن زیتون به برنامه­ غذایی خود اضافه کرده بودند، گفته شده بود که روزی حدوداً چهار قاشق غذاخوری روغن زیتون مصرف کنند و آن را روی سالادها و پختنی­ها و سرخ­ کردنی ­هایشان بریزند. گروه دیگر که برنامه­ غذایی­شان حبوباتی بود، باید روزی حدود یک اونس حبوبات مصرف می­کردند؛ نیمی از آن گردو، و نیمِ دیگر نیز میان فندق و بادام تقسیم شده بود.

این تحقیق همچنین چنین نتیجه­ گیری کرده که هرگز برای تغییر عاداتِ غذایی که به بهبود سلامت منجر شود، دیر نیست. کّنی دکمن، سرپرست تیم غذایی دانشگاهِ واشنگتن در سنت­لوییس، این تحقیق را این­گونه ارزیابی می­کند:«این پژوهش نگاهی جالب توجه به نقش بالقوه­ چربی­ها، چه به صورت کلی و چه به تفکیک نوعِ چربی، بر روی سرطان سینه ارائه می­کند».  

دیگر راهکارهایی که محققان و دانشمندان برای کاهش شانس ابتلا به سرطانِ سینه پیشنهاد می­کنند، شامل برنامه­ غذایی متشکل از سبزیجات و خودداری از مصرف بی رویه الکل، سیگار نکشیدن و انجام آزمایشات مربوط به سرطان سینه می­شود.  

منبع: مجله Health

 

مطالب مرتبط:  ماساژ برای تسکین سرطان سینه

می خواهم ماساژ بگیرم