لذت شیرین

حقایقی در مورد یک لذت شیرین:خواب

آیا تا به حال به معنی خواب‌هایی که می‌بینید فکر کرده اید؟ اشخاص آشنا و غریبه ای که در خواب‌های ما ظاهر می‌شوند و اتفاقاتی که برای ما در خواب می‌افتد، هر یک به چه معنا است؟

شاید تعریف خواب برای شما بسیار گیج کننده باشد، اما امروزه برای خواب و دنیای آن تعاریف مشخصی وجود دارد. در ادامه شما را با دنیای پر راز و رمز خواب آشنا خواهیم کرد:

 

خواب، دنیایی ناشناخته!

دانشمندان از دوران باستان علاقمند به کشف معانی خواب‌های بشر بوده اند و تاکنون تحقیقات بسیاری نیز در این زمینه انجام داده اند. برای مثال زیگموند فروید معتقد است خواب پنجره ای است رو به ضمیر ناخودآگاه ما. آلفرد آدلر نیز معتقد است خواب‌ها نشانه‌هایی الهام بخش برای دنیای واقعی ما هستند و به ما کمک می‌کنند تا از پس مشکلات مان بربیاییم.

شبدا ماساژ

دکتر راسل روزنبرگ، مدیر و بنیان گذار دانشکده خواب آتلانتا و عضو هیئت مدیره بنیاد ملی خواب، می‌گوید: « دلیل خواب دیدن بشر هنوز به صورت کامل مشخص نشده است؛ اما  پیشرفت‌های اخیر در حوزه  فیزیولوژی و روان شناسی خواب به تازگی از ابهامات بسیاری در این زمینه پرده برداشته است ».

مراحل خواب دیدن

همه ما می‌دانیم که خواب می‌تواند شامل دو مرحله سطحی و عمیق باشد. هنگامی‌که ما به خواب عمیق می‌رویم در واقع در مرحله REM هستیم. خواب در مرحله REM خواب عمیق است و رویاهای افراد در این مرحله دیده می‌شود. قبل از رسیدن به مرحله REM، تصاویری که می‌بینیم خواب نیست؛ بلکه مفاهیمی‌اند که ساخته تفکرات خود ما هستند.

افراد هنگامی‌که در خواب عمیق یا REM هستند، هیچ گونه ارتباطی با محیط بیرون ندارند و همه حواس آن‌ها از کار می‌افتد. خواب عمیق فواید بسیاری برای بدن دارد. برای مثال، مغز تنها در این وضعیت می‌تواند اطلاعات دریافتی خود را سازمان دهی کند. به همین دلیل هم هست که به دانش آموزان توصیه می‌شود حتما خواب کافی و کاملی داشته باشند.

با این که ظاهرا تمام حواس در خواب از کار می‌افتد؛ اما محرک‌های بیرونی می‌توانند بر کیفیت خواب تاثیر بگذارند. برای مثال، تحیقات نشان داده است که بوی گل رز می‌تواند احتمال دیدن رویاهای مثبت را افزایش داده و برعکس بوی تخم مرغ گندیده می‌تواند باعث دیدن خواب‌های پریشان شود.

با این که هنوز تمام راز و رمز خواب کشف نشده است؛ دانشمندان معتقد اند تفکر خلاق و قدرت حل مسئله با خواب عمیق رابطه مستقیم دارد. در واقع، با داشتن خوابی کامل و عمیق این توانایی‌ها در افراد رشد خواهد کرد. علاوه بر این، محققان دریافته اند که در خواب عمیق مغز می‌تواند به مشکلات قبلی خود رجوع کرده و گره‌های مبهم خود را که در گذشته به جا مانده‌ باز کند.

چه عواملی بر خواب تاثیرگذار اند؟

با این که تا امروز تحقیقات بسیاری با مضمون خواب انجام شده است؛ اما هنوز نمی‌توان با قطعیت کامل این رویداد را تفسیر کرد. یکی از محققان برجسته در این حوزه معتقد است که خواب، ناشی از یک رویداد فیزیولوژیک است و مربوط به فعالیت تمام قسمت‌های بدن است، نه فقط مغز. این محقق برای گفته خود دلایل بسیاری هم دارد. برای مثال، او تاثیر داروها و مواد غذایی بر خواب و کیفیت آن را ثابت کرده است.

آن چه که به طور قطعی می‌توان در مورد خواب گفت، این است که افراد خود مسئول تولید خواب‌هایی هستند که می‌بینند. در واقع خواب آینه ای از افکار و رفتار ما در زندگی است.

shabda

منبع:کیوی

می خواهم ماساژ بگیرم