یکی از مطالعات اخیر، شواهد تازهای را درباره فواید ورزش کردن و اهمیت آن نشان میدهد. براساس گزارش مجله Stroke، بزرگسالانی که از نظر جسمانی در دوره میانسالی شرایط خوبی دارند، کمتر از دیگران با احتمال سکته مغزی در سالهای باقیمانده زندگی مواجه میشوند.
کاهش خطر سکته مغذی با ورزش در میانسالی. یکی از مطالعات اخیر، شواهد تازهای را درباره فواید ورزش کردن و اهمیت آن نشان میدهد. براساس گزارش مجله Stroke، بزرگسالانی که از نظر جسمانی در دوره میانسالی شرایط خوبی دارند، کمتر از دیگران با احتمال سکته مغزی در سالهای باقیمانده زندگی مواجه میشوند.
متخصصان معتقدند که فعالیت بدنی منظم و مدوام، یکی از عاملهای مهم و کلیدی در پیشگیری از بروز سکته مغزی است. فعالیت بدنی منظم میتواند وزن را در شرایط مطلوب نگه دارد، و فشار خون و کلسترول را کاهش دهد.
دکتر امبریش پاندی، استاد دانشگاه تگزاس و مسئول این مطالعه، همه بزرگسالان را تشویق میکند به اینکه میزان ورزش کردن را بهطور کلی افزایش دهند و آن را جدی بگیرند. او میگوید: «همه ما شنیدهایم که ورزش کردن برایمان خوب است، اما هنوز هم بسیاری از انسانها ورزش نمیکنند. ما امیدواریم که این دادههای علمی و عینی درباره جلوگیری از سکته مغزی، انگیزهای به افراد بدهد تا تحرک بیشتری داشته باشند و شرایط بدنشان را در حد مطلوب حفظ کنند».
نتایج نهایی این مطالعه نشان میدهد که خطر بروز سکته مغزی بعد از ۶۵ سالگی در میان بزرگسالانی که بیشترین آمادگی قلبی-عروقی را دارند، ۳۷ درصد کمتر از دیگران است. حتی بعد از محاسبه عوامل دیگری مثل دیابت نوع ۲، فشار خون بالا و فیبریلاسیون دهلیزی، باز هم ارتباط بین سطح آمادگی قلبی-عروقی و کاهش خطر بروز سکته مغزی پا بر جا ماند.
منبع: سلامت