خیلی از ما مدام دست و پایمان خواب می رود و از این بابت اذیت می شویم. اما نمی دانیم واقعا دلیل آن چیست . در این قسمت برخی دلایل خواب رفتن دست و پا را به شما معرفی می کنیم.
اصلی ترین علت خواب رفتن دست و پا در خواب، پایین آمدن جریان خون در دست و پا است. در این مواقع اگر حالت خواب را عوض کنیم مشکل رفع می شود.
یک علت خواب رفتن دست و پا در زمان بیداری دیابت است. مهم ترین بیماری مربوط به اعصاب محیطی، دیابت است که تغذیه اعصاب را دچار اختلال می کند. چون هر چه طول اعصاب بیشتر باشد تغذیه آن ها بیشتر با مشکل مواجه می شود.
طبق اطلاعات بدست آمده اعصاب پاها آسیب پذیر بوده و در نتیجه خواب رفتگی پاها در دیابت بیشتر دیده خواهد شد.
همچنین در بیماران دیابتی، انواع اختلالات حسی از جمله کرختی، بی حسی، سوزن سوزن شدن و گزگز کردن دست و پا هم وجود دارد.
یک علت خواب رفتن دست و پا سندروم تونل کارپال مچ دست است. در این بیماری هم دست ها خواب می روند. طوری که ممکن است فرد، شب ها به دفعات با حالت خواب رفتگی دست از خواب بلند شود.
دلیل این بیماری این است که گاهی عصبی که از مچ دست وارد پنجه و نوک انگشتان می شود، به خاطر کار زیاد یا مثلا کم کاری تیروئید، حاملگی و دیابت آسیب می بیند و در نتیجه دست خواب می رود.
یکی دیگر از علت خواب رفتن پا و دست آرتریت است. بیماری آرتریت باعث التهاب و درد مفاصل بدن می شود. این بیماری باعث تحریک و آسیب اعصاب در ناحیه مفاصل هم خواهد شد.
عمل جراحی دست باعث تحریک یا آسیب عصب شده و می تواند منجر به خواب رفتن دست ها شود.
از علایم بیماری گیلن باره هم می توان به خواب رفتن دست و پا، کرختی و بی حسی اشاره کرد. گاهی وقتها این نشانه ها با معاینه پزشک در بیمار تشخیص داده نمی شود. ولی خب خود بیمار از حالت های اختلال حسی در اندام های خود اطلاع دارد.
۷-مسمومیت دارویی
مسمومیت های دارویی هم می تواند اعصاب محیطی را مسموم کرده و موجب خواب رفتن دست و پا شود. از میان این داروها، داروهای شیمی درمانی که به اعصاب سلول های محیطی بیماران سرطانی آسیب می زنند، شایع تر است.
یکی دیگر از علت های خواب رفتن دست و پا، خوردن یا تنفس فلزات سنگین مثل جیوه، سرب، تالیوم و آرسینک می باشد. وقتی که دماسنج یا لامپ کم مصرف یا مهتابی در فضای اتاق شکسته شود، بر اثر تصعید جیوه فرد را مسموم خواهد کرد.
استفاده بیش از اندازه ویتامین B6 موجب مسمومیت می شود. این مسمومیت باعث بی حسی دست و پا می شود. برای جلوگیری از خواب رفتن دست هنگام خواب، آن را زیر بالش یا سرتان نگذارید.
بیماری های عصب مرکزی نخاع هم می توانند کرختی و بی حسی دست و پا را ایجاد کنند. بیماری ام اس یکی از همین بیماری هاست.
سکته های مغزی هم می تواند موجب خواب رفتن پا و دست شود. چون باعث اختلال در اعصاب و بی حسی می شود.
گاهی وقتها تغییرات فشار خون هم بر اعصاب اثر گذاشته و موجب خواب رفتن قسمتی از بدن می شود.