- اگر شب ها در مکانی تاریک و آرام بخوابید که خللی در خواب شما ایجاد نشود؛ احتمال این که در روز بعد دچار سر درد شوید بسیار کاهش می یابد. همچنین هورمون خواب ( ملاتونین) و هورمون رشد در هنگام خواب و در محیط تاریک ترشح می شوند. این هورمون ها به تنظیم سوخت و ساز بدن و بهبود سیستم ایمنی کمک می کنند. برای این که کمتر دچار سر درد شوید باید خوب بخوابید. به همین دلیل شب ها حداکثر ساعت 11:30 به تخت خواب بروید و حداقل تا ساعت 6:30 صبح بخوابید. به طور میانگین حداقل 6 ساعت و حداکثر 8 ساعت خواب برای بدن کافی است. اگر بیش از اندازه بخوابید ممکن است تعادل بدن بهم ریخته و مجددا دچار سر درد شوید.
- تغذیه صحیح نیز به اندازه خواب خوب برای جلوگیری از بروز سر درد حائز اهمیت است. اگر دچار بیماری دیابت، مقاومت به انسولین و افت قند خون هستید، گرسنگی طولانی مدت می تواند احتمال بروز سر درد را افزایش دهد. به همین دلیل زمانی که احساس گرسنگی می کنید با خوردنی های مناسب به بدن خود پاسخ دهید. می توانید از خوراکی هایی که قند خون را سریعا افزایش می دهند استفاده کنید به عنوان مثال: میوه های ترش، شیر، ماست، دوغ، حبوبات، بلغور و نان سبوس دار را انتخاب کنید. زیرا این خوراکی ها حاوی قند کمتری بوده و شاخص قند خون را تغییر نمی دهند.
- مصرف الکل می تواند باعث بروز سر درد شود. الکل سبب کاهش آب بدن و قند خون شده و با گشاد کردن رگ های مغز باعث بروز سر درد می شود. به همین دلیل بهتر است بعد از مصرف الکل حداقل 2 لیتر آب بنوشید. اگر زیاد دچار سر درد می شوید بهتر است الکل را از زندگی خود حذف کنید.
- از نوشیدنی های حاوی کافئین بالا مانند: قهوه، چای، نوشیدنی های گازدار حاوی کافئین و بعضی داروها دوری کنید. شاید مقدار کمی از کافئین با ایجاد انقباض در رگ ها باعث رفع سر درد شود. اما خوردن بیش از 3 یا 4 فنجان قهوه در طول روز باعث کاهش آب بدن می شود. این موضوع گردش خون را تحت تاثیر قرار داده، سبب بروز بی خوابی شده و سر درد را تشدید می کند. مصرف بیش از حد قهوه و ترک ناگهانی آن نیز باعث بروز سر درد می گردد.
- بر اساس بررسی های انجام شده افرادی که در طول روز بیشتر از 3.5 گرم نمک مصرف می کنند؛ 25 درصد بیشتر از افرادی که در طول روز 1.5 گرم نمک مصرف می کنند دچار سر درد می شوند. به همین دلیل کاهش مصرف نمک می تواند سر درد را کاهش دهد. از خوراکی های حاوی درصد بالای نمک مانند: پنیرهای شور، بیسکوئیت ها، خیارشور، محصولات اغذیه فروشی ها، غذاهای کنسروی و … دوری کنید. نمکدان را از سفره غذای خود حذف کنید.
- مصرف خانواده ویتامین B می تواند دلایل بروز سر درد را کاهش دهد. به ویژه ریبوفلاوین موجود در ویتامین B2 در این زمینه تاثیر زیادی دارد. آب ماست به عنوان منبع غنی ویتامین B2 شناخته می شود. علاوه بر این بهتر است از گوشت، محصولات لبنی، تخم مرغ و سبزی ها در وعده های غذایی خود استفاده کنید.
- مواد غذایی حاوی منیزیم باعث شل شدن عضلات شده و انتقال پیام های عصبی را بهبود می بخشند. مصرف مداوم حبوبات، دانه های روغنی، موز و سبزی ها علاوه بر بهبود سلامت بدن، ابتلا به سر درد را نیز کاهش می دهند.
- هر چه قدر تغذیه مناسب برای بهبود سوخت و ساز بدن موثر است، تحرک نیز به همان اندازه حائز اهمیت است. برای یک خواب خوب لازم است تا بدن شما خسته شود. انجام 30 تا 45 دقیقه تمرینات ورزشی که باعث افزایش ضربان قلب شود، می تواند از تمام سلول های بدن محافظت کند. به همین دلیل روزانه حداقل 30 دقیقه ورزش کنید.
اگر با وجود رعایت تمام این موارد باز هم دچار سر درد می شوید و حس می کنید که سر درد از پشت سر شما آغاز شده و با فشار در تمام مغز پخش می شود؛ سر درد شما تازه آغاز شده و رفته رفته شدت می یابد؛ همراه با حالت تهوع و استفراغ است؛ دچار تب شدید می شوید و یا سر درد شما همراه با ضربه های شدید است ، توصیه می کنیم که هر چه سریع تر به پزشک مراجعه کنید. چرا که ممکن است مسائل جدی تری در بروز سر درد شما موثر باشند.