بوی بدن

از بین بردن بوی بد بدن

دانستن روش هایی برای درمان خانگی بوی بد بدن در همه فصول مخصوصا تابستان بسیار مهم و حیاتی است. آیا هر چند دقیقه یک بار بوی بدن تان را چک می‌کنید؟ آیا بوی بدن‌تان در مصاحبه‌ها، مهمانی‌ها، و ملاقات‌ها به بدترین دشمن‌تان تبدیل شده است؟ آیا فقط به خاطر این‌که برخی پارچه‌ها، برش‌ها، و طرح‌های خاص لباس نمی‌توانند بوی بدن‌تان را بپوشانند، از تن کردن‌شان خجالت می‌کشید؟ شما تنها نیستید. بدن حدود ۶۰ درصد از آدم‌ها در برخی زمان‌ها در طول روز دچار بوی بد می‌شود، و تقریبا هیچ کدام از آن‌ها خبر ندارند که این مشکل خجالت‌آور راه‌حل‌های زیادی دارد!

 

قبل از این‌که به درمان‌های خانگی برای بوی بد بدن بپردازیم، مهم است بدانید چرا بدن‌تان بوی بد می‌دهد. بوی بدن مسئله‌ای طبیعی است و همه آن را دارند. ولی غالبا به خاطر سبک زندگی و گزینه‌های غذایی‌مان بسیار زننده و ناخوشایند می‌شود. و این مسئله را هم بدانید که یافتن درمان و راه حل برای این مشکل به هیچ عنوان خجالت ندارد. در ادامه به برخی مسائل اساسی راجع به بوی بدن اشاره می‌کنیم.

 

دلایل بوی بد بدن

عرقی که از بدن ترشح می‌شود به خودی خود بوی بد ندارد. تعریق راه اختصاصی بدن برای خنک شدن است. آن را می‌توان به عنوان بخشی از دستگاه تهویه‌ی بدن دانست! در واقع، باکتری‌های موجود در عرق بدن که از چربی تغذیه می‌کنند، عامل ایجاد بوی بدن هستند. بوی تندی که آن را بوی بدن می‌نامیم، در حقیقت بوی مواد زائد باکتری‌ها است.

علت‌های اصلی بود بد بدن،‌ صرف‌نظر از جنسیت، عبارت هستند از:

الف. بهداشت ضعیف که به تجمع باکتری‌های عامل بود بد منجر می‌شود.
ب. غذاهای تند که به بخشی از بوی عرق‌تان تبدیل می‌شوند.
پ. تعریق بیش از حد که به تجمع باکتری‌ها در ناحیه‌هایی از بدن منجر می‌شود که بیش از همه مستعد تعریق است.
ت. نوشیدنی‌های کافئین‌دار که نوشیدن بیش از حد آن‌ها سبب افزایش تعریق می‌شود.
ث. مصرف الکل که باعث می‌شود بدن مایعات بیش‌تری از دست بدهد.
ج. پارچه‌ی نامناسب برای پوست که اجازه نمی‌دهد عرق به راحتی تبخیر شود، و باعث تجمع رطوبت و باکتری می‌شود.
چ. دیابت
ح. مشکلات تیروئید
خ. برخی داروهای خاص

به علاوه، نوع آب و هوایی که فرد در آن زندگی می‌کند نیز نقش مهمی در چگونگی تعریق فرد و بنابراین، ایجاد بوی بد بدن ایفا می‌کند. آب و هوای گرم و مرطوب به طور طبیعی باعث تعریق بیش‌تر می‌شود، زیرا تعریق در هوای گرم راهی است برای ثابت نگه داشتن دمای بدن. آدم‌هایی که در کشورهای گرمسیری زندگی می‌کنند به طور طبیعی در مورد بوی بدن با مشکلات بیش‌تری مواجه هستند و جای تعجب ندارد که فروش خوشبو کننده‌های بدن و ضد تعریق‌ها در این قبیل کشورها در طول فصل تابستان سر به فلک می‌کشد!

Image result for ‫بوی بد بدن از چیست‬‎

در ادامه ۲۲ درمان خانگی بوی بد بدن آمده است

۱. تمیز باشید

مرتبا حمام کنید، به ویژه اگر در نواحی گرمسیری زندگی می‌کنید؛ این کار تا حدود زیادی عرق حاوی باکتری‌ها را از نواحی مستعد تعریق پوست کاهش می‌دهد. برای حفظ بهداشت مناسب،‌ همواره مراقبت‌های ضروری را به عمل بیاورید؛ حتی اگر مجبور باشید در یک روز سه بار حمام کنید. به گفته‌ی پژوهشگران، آب گرم در پیشگیری از بوی بد بدن نسبت به آب سرد موثرتر است. می‌توانید به راحتی از هر فروشگاهی یک صابون ضد باکتری و خوشبو کننده تهیه نمایید. به ویژه، صابون چوب صندل برای مقابله با بوی بد بدن بسیار مفید است.

۲. کاهش مصرف غذاهای تند

اگر بدن‌تان بوی ناخوشایندی دارد، قطعا مصرف غذاها و خوراکی‌های تند گزینه‌ی مناسبی برای‌تان نیست. اگر در رژیم غذایی‌تان انواع و اقسام خوراکی‌های تند (نظیر فلفل قرمز، سیر،‌ هالاپینو،‌ و ترشیجات) مصرف می‌کنید بیش‌تر در معرض بوی بد بدن هستید، زیرا بوهای متمایز این خوراکی‌ها توسط بدن جذب می‌شوند. از خوراکی‌های تند دوری کنید تا به آسانی بوهای تند از بدن‌تان دور شوند.

۳. جوش شیرین

این ترکیب کاملا مانند پودر طلق دارای ویژگی جذب کنندگی بالایی است. جوش شیرین یک ترکیب هایپوآلرژنیک طبیعی است و درمان خانگی خوبی برای بوی بد بدن به شمار می‌رود. بعد از حمام، جوش شیرین را مستقیما به نواحی پر عرق بدن‌ (زیر بغل یا کشاله‌ی ران) بمالید. این ماده عرق بیش از حد را جذب می‌کند، منافذ باز پوست را می‌بندد و تمیز می‌کند، و با موفقیت بوی بدن‌تان را در نطفه خفه می‌کند. هم‌چنین جوش شیرین را می‌توان با ترکیب نشاسته‌ی ذرت به کار برد.

۴. سرکه سفید

این ماده‌ی پرفایده موهبتی است طبیعی برای بسیاری از نواحی پوست که مستعد پذیرش بیماری هستند. سرکه‌ سفید برای قربانیان بوی بد بدن، مانند عامل قدرتمند ضد باکتری و قابض عمل می‌کند. ۵۰ تا ۶۰ میلی‌لیتر سرکه سفید را به آب وان حمام‌تان اضافه کنید یا به سادگی تکه پنبه‌ای را به آن آغشته کنید و مستقیما به نواحی بد بوی بدن‌تان بمالید. سرکه سفید باکتری‌های عامل بوی بد را نابود می‌کند، و هم‌چنین از ایجاد باکتری‌‌های جدید نیز پیشگیری می‌نماید. هم‌چنین می‌توانید از سرکه سیب نیز به همین شکل استفاده کنید.

۵. آب لیمو

اسیدی، شاداب کننده، و تند – این معجزه‌ی طبیعی می‌تواند مشکل بوی بد بدن‌تان را به شکلی بسیار موثر حل نماید. آب لیمو دارای ویژگی‌های ضد باکتری و لایه‌برداری طبیعی است. آب دو عدد لیمو را به آب وان حمام‌تان اضافه کنید. آب لیمو هم باکتری‌ها را از بین می‌برد، و هم سلول‌های مرده‌ی پوست را از نواحی پر عرق پاک می‌کند – که باقی ماندن این سلول‌های مرده در این نواحی منجر به ایجاد بوی بد می‌شود. استفاده‌ی مستقیم از لیمو نیز اثربخش است، مگر این‌که موهای زائدتان را به تازگی اصلاح یا وکس کرده باشید. سعی کنید موهای زائد این نواحی را هنگام شب اصلاح کنید و فردای آن شب، لیمو را مستقیما به آن نواحی بمالید.

۶. لباس‌هایی با الیاف مصنوعی نپوشید

به عبارت ساده‌تر، تا آن‌جا که می‌توانید لباس‌هایی بپوشید که دارای الیاف طبیعی هستند. هر چه قدر که لباس‌هایی با الیاف مصنوعی نظیر نایلون و پلاستیک جذاب باشند و نگهداری از آن‌ها راحت، ولی از فرایند طبیعی تبخیر عرق جلوگیری می‌‌کنند؛ در نتیجه، باعث تجمع بیش از حد عرق می‌شوند و باکتری‌های بیش‌تری را به این ضیافت دعوت می‌کنند. الیاف طبیعی نظیر پنبه و ابریشم امکان می‌دهند هوا با عرق تماس مستقیم داشته باشد، و آن را بخار کند.

۷. نمک معمولی

نمک دارای خواص ضد عفونی کنندگی است و احتمالا بسیاری از ما از این موضوع خبر نداریم. برای از بین بردن بوی بد عرق پا می‌توانید ۸ تا ۱۰ دقیقه پاهای‌تان را در ظرف حاوی آب گرم و نمک قرار دهید؛ این ترفند بسیار اثربخش است. نمک و آب گرم با کمک هم بوی نامطبوع پای ناشی از تجمع باکتری‌ها را، که خود ناشی از تعریق بیش از حد هستند، از بین می‌برند. دلیل اصلی بوی بد پاها این است که آن‌ها در سراسر روز در جوراب و کفش زندانی شده‌اند؛ از طرفی، این زندان به شکل عجیبی مرطوب و مکان امن و مناسبی برای باکتری‌ها است.

۸. سیگار نکشید

بله! سیگار کشیدن جدا از ایجاد بیماری‌های وحشتناک فراوان،‌ تاثیر زیادی در بوی بد بدن‌تان نیز دارد. حتی نشستن در کنار یک فرد سیگاری هم باعث ایجاد بوی بد می‌شود؛ ولو این‌که کم‌تر از یک دقیقه در کنار فرد سیگاری نشسته باشید. بنابراین، سیگار را ترک کنید تا بوی طبیعی بدن‌تان به شما بازگردد و از بوی تند و زننده‌ی سیگار و ترکیب آن با بوی عرق خلاص شوید.

۹. از کافئین دوری کنید

نوشیدنی‌های کافئین‌دار (قهوه، چای، نوشابه) باعث افزایش تعریق می‌شوند. این نوشیدنی‌ها بدن را مجبور می‌کنند آب از دست بدهد، بنابراین بعد از مصرف نوشیدنی‌های کافئین‌دار بیش‌تر عرق می‌کنید و بیش‌تر به دستشویی می‌روید. مصرف کافئین را به روزی ۲ فنجان کاهش دهد تا شاهد کاهش تعریق بدن‌تان باشید.

۱۰. موهای‌ زائدتان را اصلاح کنید

اصلاح یا وکس مرتب موهای زیر بغل و نواحی شرمگاهی از راه‌های دیگری برای کاهش تعریق و بوی بد بدن است. مو سطح تماس عرق را با هوا بیش‌تر می‌کند؛ به این ترتیب عرق راحت‌تر خشک می‌شود؛ ولی در مقابل، انبوهی از موهای بلند می‌تواند احتمال گیر افتادن عرق را در خود بیش‌تر کند و همین عامل سبب ایجاد بوی بد شود. بنابراین، اگر از بوی بد بدن‌تان رنج می‌برید، صرف‌نظر از این‌که مرد هستید یا زن، موهای زائد بدن‌تان را اصلاح کنید تا از شر این بوی بد خلاص شوید.

۱۱. فندق افسونگر

عصاره‌ی فندق افسونگر را با آب مخلوط کنید و در ظرف اسپری بریزید؛ این ترکیب مانند یک ضد عرق و خوشبو کننده‌ی طبیعی عمل می‌کند. بعد از حمام یا هر وقت دیگر در طول روز آن را به بدن‌تان اسپری کنید و برای چندین ساعت از شر بوی بدن در امان باشید. فندق افسونگر مانند یک داروی قابض عمل می‌کند و منافذ پوست را در نواحی پر عرق پاک می‌نماید و می‌بندد. بسته شدن منافذ پوست باعث کاهش تعریق می‌شود.

۱۲. جوانه‌ی گندم

جوانه‌ی گندم یا مکمل‌های کلروفیل را به ویتامین‌های مصرفی‌تان را بیفزایید. این مواد مانند یک خوشبو کننده عمل می‌کنند و به صورت شگفت‌انگیزی به بدن‌تان رایحه‌ای شاداب و تمیز می‌دهند. هم‌چنین دمنوش جوانه‌ی گندم نیز به همین صورت عمل می‌کند. با وجود این، برخی آدم‌ها بعد از مصرف دمنوش جوانه‌ی گندم احساس تهوع می‌کنند. به همین خاطر، غلظت دمنوش‌تان را به صوت تدریجی بیش‌تر کنید.

۱۳. روغن درخت چای

این ماده به صورت طبیعی ضد باکتری است و در نواحی پر عرق بدن با باکتری‌های عامل بوی بد مبارزه می‌کند. از این درمان خانگی تا هر قدر دل‌تان می‌خواهد استفاده کنید، زیرا روغن درخت چای به هیچ عنوان حساسیت‌زا نیست، به آسانی در دسترس است، و مصرف آن عوارض جانبی ندارد.

۱۴. از داخل بدن‌تان سم‌زدایی کنید تا از بیرون بدن‌تان بو زدایی شود

سم‌زدایی فرایندی است که تمام سمومی را که به دلیل رژیم غذایی نامناسب، عدم فعالیت بدنی، و انواع آلودگی‌ها در بدن‌تان تجمع یافته‌اند، دفع می‌کند. برای خلاصی از شر بوی بد بدن، از بدن‌تان سم‌زدایی کنید؛ زیرا ممکن است این بوی بد ناشی از تجمع مواد شیمیایی در دستگاه‌های بدن‌تان باشد.

۱۵. نشاسته‌ی ذرت

نشاسته‌ی ذرت ماده‌ای است که می‌تواند با قدرت رطوبت را جذب کند؛ به این ترتیب وقتی که زیر گرمای آفتاب از عرق خیس شده‌اید، این ماده عرق را در خود جذب می‌کند. در هر زمان از روز می‌توانید این ماده را مستقیما به پوست‌تان بمالید. هم‌چنین می‌توانید آن را در ترکیب با جوش شیرین نیز استفاده نمایید. با وجود این، نشاسته‌ی ذرت به تنهایی می‌تواند رطوبت اضافه‌ی هوا را نیز به خود جذب کند، لذا توصیه می‌شود بعد از هر بار استفاده از این ماده حتما دوش بگیرید.

۱۶. روغن‌های گیاهی و معطر

روغن میوه‌ی کاج، اسطوخودوس (لوندر) و نعناع فلفلی به سرعت پوست را خشک می‌کنند و ضد باکتری هستند. بیش‌تر آدم‌ها بدون نگرانی از هرگونه واکنش و ناراحتی پوستی می‌توانند از این روغن‌ها استفاده کنند. ابتدا هر یک از آن‌ها را روی قسمت کوچکی از پوست‌تان امتحان کنید؛ اگر هیچ واکنش حساسیتی مشاهده نکردید، برای مبارزه با بوی بد بدن‌تان می‌توانید به طور کامل از آن استفاده نمایید. این روغن‌ها هم‌چنین به بدن‌تان رایحه‌ای خوش، طبیعی، و طولانی هدیه می‌دهند.

۱۷. مریم گلی

تنتور مریم گل، روغن مریم گلی و دمنوش مریم گلی همگی در مبارزه علیه باکتری‌ها و کاهش تعریق بدن‌تان بسیار موثر هستند. این گیاه معطر و مطبوع را به هر یک از اشکال بالا استفاده کنید و بوی بد بدن‌تان را از خود دور نمایید. این گیاه بدن را سم‌زدایی می‌کند و میزان مواد شیمیایی عامل بوی بد بدن را کاهش می‌دهد.

۱۸. جعفری

این گیاه شاداب و معطر نیز می‌تواند با بوی بد بدن مبارزه کند. جعفری را به صورت خام بجوید یا دمنوش آن را نوش جان کنید تا میزان تعریق و بوی بد بدن‌تان کاهش یابد. می‌توانید با ترکیب جعفری و چای سبز یک معجون و دمنوش مفید و قدرتمند تهیه کنید. این معجون نه تنها بوی بد بدن‌تان را کم می‌کند بلکه هم‌چنین بدن‌تان را سم‌زدایی می‌نماید.

۱۹. افزایش نوشیدن آب

هر چه بیش‌تر آب بنوشید، مواد سمی بیش‌تری از بدن‌تان دفع می‌شوند. به همین راحتی. سعی کنید روزانه ۸ تا ۱۰ لیوان آب بنوشید تا سلامتی‌تان حفظ شود، و بدن‌تان سم‌زدایی و عاری از تجمع هرگونه مواد شیمیایی شود که باعث ایجاد بوی بد در بدن‌تان می‌شوند.

۲۰. لیسترین

شاید دل‌تان نخواهد این روش را به کسی توصیه کنید، ولی یک بار خودتان امتحان کنید؛ لیسترین رقیق نشده را بعد از استحمام به نواحی پر عرق بدن‌تان بمالید. لیسترین دارای خواص قبض و ضد باکتری است که میزان تعریق و بوی بد بدن‌ را کاهش می‌دهد.

۲۱. هیدروکسید منیزیوم

چه کسی نام این ماده را شنیده است؟ به هر صورت بهتر است بدانید اگر کمی پنبه‌ی آغشته به این ماده را به زیر بغل‌تان بمالید، بوی آن کاملا بر طرف می‌شود؛ هیدروکسید منیزیم مانند یک خوشبو کننده‌ی طبیعی عمل می‌کند. در واقع، برخی برندهای تولید کننده‌ی این محصولات دارای ترکیبی حاوی هیدروکسید منیزیوم هستند. هم‌چنین به گفته‌ی برخی‌ها، کالامین نیز کارکرد مشابه‌ای دارد.

۲۲. کاهش مصرف گوشت و لبنیات

در کنار انجام درمان‌های خانگی که تاکنون گفته شد، می‌توانید مدتی به گیاه‌خواری روی بیاورید یا مصرف گوشت را متوقف کنید و ببینید آیا این روش برای‌تان کارساز است یا خیر. این قبیل پروتئین‌ها به سختی هضم می‌شوند و مدت زمان بیش‌تری در روده‌ها باقی می‌مانند؛ از این رو، به بوی بد بدن‌تان می‌افزایند. هم‌چنین سعی کنید مصرف محصولات لبنی را کاهش دهید، زیرا این مواد در برخی آدم‌ها باعث ایجاد بوی بد می‌شوند.

بوی بد بدن: چه هنگام نشانه‌ای از یک مشکل جدی است؟

بوی بد بدن در موارد نادری می‌تواند نشان‌دهنده‌ی مشکل جدی در بدن باشد و نیازمند درمان پزشکی به موقع و مناسبی است. بروم‌هیدروسیس، آپوکرین بروم‌هیدروسیس، اوزمیدروسیس، و اوزکروشیا برخی از نام‌های بیماری تعریق بیش از حد در بدن هستند. به علاوه، بوی بد بدن می‌تواند نشانه‌ای از اختلالات هورمونی به ویژه در دوران بلوغ یا یائسگی باشد. بیماری دیابت هم می‌تواند بوی خاصی در بدن تولید کند که نشان‌دهنده‌ی افزایش سطح قند در بدن است. هایپرهیدروسیس یا تعریق بیش از حد نیز نوعی بیماری است که نیازمند درمان است. غالبا مشکلات مربوط به تیروئید و سوخت و ساز ضعیف در بدن نیز ممکن است به بوی بد بدن منجر شود.

در تمام این شرایط نیز، درمان‌های خانگی می‌توانند خیلی زود به کمک‌تان بشتابند. فقط کافی است با استفاده از راه درمان صحیح مشکل را از ریشه حل کنید. اگر بوی بدن‌تان در یک دوره‌ی زمانی کوتاه به صورت ناگهانی تغییر می‌کند یا به شدت افزایش می‌یابد، حتما به پزشک مراجعه کنید.

بوی بد بدن، غالبا باعث خنده‌ی دیگران می‌شود و می‌تواند به صورت جدی اعتماد به نفس فرد را از بین ببرد. استفاده از ضد تعریق‌ها و خوشبو کننده‌‌های شیمیایی ممکن است مشکلات‌تان را حل کنند، ولی می‌توانند باعث ایجاد لک یا حساسیت پوستی شوند. بنابراین، برای رفع بوی بد بدن، برخی از درمان‌های خانگی مذکور در این مقاله را امتحان کنید. تمام مواد گفته شده در این درمان‌های خانگی به آسانی در دسترس هستند؛ فقط کافی است کمی آشپزخانه‌تان را بگردید تا تقریبا همه‌ی آن‌ها بیابید. به علاوه، تهیه‌ی آن‌ها نیز آسان و مقرون به صرفه است، هیچ حساسیتی در بر ندارند، و می‌توانید به صورت تازه از آن‌ها استفاده کنید. برخی یا بسیاری از آن‌ها مناسب شما و سبک زندگی‌تان هستند.

همه‌ی این درمان‌های خانگی را امتحان کنید؛ حتما در خواهید یافت که چند مورد از آن‌ها بهترین نتیجه را برای‌تان خواهند داشت. با استفاده از مناسب‌ترین موارد این درمان‌های خانگی و با بر طرف کردن این مشکل آزاردهنده ولی قابل حل، می‌توانید اعتماد به نفس از دست رفته‌تان را بازیابید.

 

منبع: stylecraze

می خواهم ماساژ بگیرم