جلوگیری از حمله قلبی

 کارهای آسان که ۸۰ درصد احتمال حمله قلبی را کاهش می‌دهد

 

حمله قلبی نخستین علت مرگ و میر در ایالات متحده و یکی از عوامل اصلی مرگ و میر در سراسر جهان است. هرچند ممکن است قبل از یک حمله قلبی ( ایست قلبی ) علائم حمله قلبی بروز کند، اما برخی قربانیان حمله قلبی تا روزی که نخستین حمله را تجربه می‌کنند هیچ علائمی ندارند.

قابل توجه است که حمله‌ی قلبی بی‌نهایت شایع است و سبب درد بسیار زیادی می‌شود، با این حال بیشتر حملات قلبی قابل پیشگیری هستند: ادامه‌ی این مقاله را بخوانید تا با ۷ تغییر در سبک زندگی آشنا شوید که می‌تواند از حدود ۸۰ درصد حملات قلبی پیشگیری کند.

 

 

 

علت‌ها و نشانه های حمله قلبی

بر اساس گزارش مایو کلینیک، حمله‌ی قلبی زمانی رخ می‌دهد که یک یا چند عروق کرونر مسدود شود. ممکن است به مرور زمان یک شریان کرونر در اثر تجمع مواد مختلف، از جمله کلسترول باریک شود (تصلب شراین). این حالت، که با عنوان بیماری عروق کرونر شناخته می‌شود، علت بیشتر حملات قلبی است.

علت دیگر حمله‌ی قلبی انقباض عروق کرونری است که مانع از رسیدن خون به بخش‌های دیگر عضله‌ی قلب می‌شود. استفاده از دخانیات و مواد مخدر، از قبیل کوکائین، می‌تواند سبب یک انقباض مرگبار شود. هم‌چنین یک حمله‌ی قلبی می‌تواند در اثر پارگی عروق قلب نیز رخ دهد (قطع شدن خود به خودی عروق کرونر).

عموما آدم‌ها می‌دانند درد و فشار شدید قفسه سینه، یا تیر کشیدن دست چپ ممکن است نشان‌دهنده مشکل قلبی باشد، اما بسیاری از آدم‌ها نمی‌دانند نشانه‌های دیگری نیز هست که می‌تواند به معنی مشکل قلبی باشد.

بنابراین برای پیشگیری از بیماری قلبی و حفظ سلامت قلب چه می‌توان کرد؟ خوب، خبر خوب این است که ۷۹ تا ۹۰ درصد حملات قلبی تنها با ۵ تغییر ساده در سبک زندگی قابل اجتناب است.

در ادامه ۷ کار آسان به شما معرفی می‌شود که ۸۰ درصد احتمال حمله قلبی را در شما کاهش می‌دهد

اخیرا پژوهشی از سوی موسسه‌ی کارولینسکا در سوئد پی برده‌است که ظاهرا ۷ عامل اصلی تعیین می‌کند که آیا فرد در معرض حمله‌ی قلبی است یا خیر:

۱. رژیم غذایی سالم

۲. سیگار نکشیدن

۳. فعالیت فیزیکی (پیاده‌روی/ دوچرخه سواری بیش از ۴۰ دقیقه در روز و ورزش بیش از ۱ ساعت در هفته)

۴. دور کمر مناسب (کم‌تر از ۹۵ سانتی‌متر)

۵. حذف الکل

۶. کنترل استرس

۷. مهار دیابت و فشارخون بالا

این پژوهش، که در سپتامبر ۲۰۱۴ در مجله‌ی دانشکده‌ی قلب و عروق امریکا منتشر شد، یک اثر پژوهشی بلندمدت بود – یعنی گروهی از آدم‌ها در یک کشور (سوئد) به مدت ۱۱ سال تحت نظر گرفته شدند. در پایان پژوهش، خطر ابتلا به بیماری قلبی در کسانی که درگیر این ۵ عادت خاص سبک زندگی سالم شدند، تا ۷۹ درصد کاهش یافت.

پژوهش دیگری که حدود ۱۰ سال قبل انجام شد یافته‌های مشابهی داشته‌است. در این اثر پژوهشی آدم‌هایی از ۵۰ کشور در سراسر دنیا بررسی شده‌اند. این پژوهش که در ۲۰۰۴ در مجله‌ی انگلیسی لَنسِت منتشر شد، نتایج مشابهی را نشان می‌دهد اما در عین حال عوامل مرتبط با دیابت و عوامل روانی اجتماعی را نیز در نظر گرفته است. نتیجه‌ی پژوهش حاکی از آن است که این عوامل در مردان تا ۹۰ درصد و در زنان تا ۹۴ درصد خطر حمله‌ی قلبی را کاهش می‌دهد.

با نگاهی به پژوهش‌های جدید و قدیمی روشن است که عادات سبک زندگی نقش بزرگی در احتمال ابتلا به مشکلات قلبی دارد و با ایجاد چند تغییر ساده – البته گاهی چالش برانگیز- در سبک زندگی، می‌توان خطر حمله‌ی قلبی را ۷۹ تا۹۰ درصد کاهش داد.

 

تغییرات سبک زندگی برای تقویت سلامت قلب

هر دو پژوهش نشان داده‌است که انتخاب‌های ما برای سبک زندگی‌مان نقش مهمی در ابتلا به بیماری قلبی یا احتمال حمله‌ی قلبی دارد.

اگر در این فکر هستید که آیا می‌توانید برای محافظت از سلامت قلب‌تان کاری بکنید یا خیر، در ادامه چند گزینه آمده‌است که می‌توانید بررسی‌شان کنید.

۱.خوراک سالم

شاید در پیش گرفتن یک رژیم غذایی سازگار با قلب یکی از مهم‌ترین کارهایی باشد که می‌توانید برای مقابله با حمله قلبی انجام دهید.

مصرف خوراکی‌هایی که سرشار از فیبر هستند و چربی ترانس کمی دارند، و حاوی مقدار مناسبی مواد مغذی مانند ویتامین‌ها و مواد معدنی هستند می‌تواند برای سالم‌تر بودن کل بدن، از جمله قلب‌تان، مفید باشد.

یک رژیم غذایی سرشار از میوه‌ها و سبزیجات، پروتئین کم‌چرب، چربی سالم (از قبیل مغزها، دانه‌ها و آووکادو) و بدون خوراکی‌های فراوری‌شده می‌تواند برای مدت‌های طولانی به تداوم ضربان قلب‌تان کمک کند.

۲.الکل را حذف کنید

کشف شده‌است کسانی که الکل مصرف نمی‌کنند نسبت به سایرین بیش‌ترین فواید سلامت قلب را تجربه می‌کنند. مصرف الکل می‌تواند فشار خون و میزان تری گلیسیرید شما را بالا ببرد، و نیز می‌تواند کالری بیش‌تری نیز اضافه کند، که ممکن است سبب اضافه وزن شود.

۳.سیگار را ترک کنید

سیگار یک خط قرمز مهم برای سلامتی است و این شامل سلامتی قلب نیز می‌شود.

سیگار کشیدن علاوه بر آسیبی که ممکن است به واسطه‌ی بیماری مزمن انسدادی ریه و سرطان ریه به شما وارد کند، روی سلامت قلب نیز تاثیر منفی می‌گذارد.

برای محافظت از قلب‌تان سیگار کشیدن را ترک کنید. اگر نمی‌توانید یک‌باره ترک کنید، استفاده از درمان‌های طبیعی را در نظر داشته‌باشید تا به شما در مسیر رسیدن به سلامتی کمک کند.

۴.عامل چربی شکم

هر دو پژوهشی که قبلا به آنها اشاره شد نشان داده‌است “چاقی شکمی” – که با عنوان چربی شکم نیز شناخته می‌شود – تاثیر چشمگیری بر ریسک حمله‌ی قلبی دارد.

افراد دارای چربی احشایی (چربی اطراف اندام‌های داخلی) اغلب در ناحیه‌ی شکم دارای چربی هستند که ظاهری شبیه به “شکم بشکه‌ای” دارد. ممکن است این چربی شکمی، که برای سلامت قلب بسیار خطرناک است، هنگام لمس سفت یا نرم باشد، اما به هر حال می‌تواند واقعا کُشنده باشد.

بنابراین، اندازه‌ی مناسب دور کمر چیست؟ بر اساس یک پژوهش اخیر، دور کمر کم‌تر از ۹۵ سانتی‌متر ایده‌آل است.

به هر حال نکته‌ی کلیدی، چربی در اندام‌های داخلی، یا چربی احشایی است. برای اطمینان از طول عمر قلب‌تان سعی کنید چربی احشایی (یا چربی شکم) را کاهش دهید.

۵.فعالیت فیزیکی داشته‌باشید

فعالیت فیزیکی را در برنامه‌ی روزانه‌تان بگنجانید.

در واقع هر دو پژوهش حاکی از آن است که ورزش مرتب برای حفظ سلامت قلب ضروری است.

این‌که دائم پای تلویزیون باشید برایتان بد است، و می‌تواند در مشکلات سلامتی– به‌ویژه مشکلات قلبی – نقش داشته‌باشد.

بدن شما برای استفاده شدن طراحی شده‌است، و در پژوهش اخیر، درباره‌ی بیش از ۴۰ دقیقه پیاده‌روی/ دوچرخه‌سواری در روز و بیش از یک ساعت ورزش در هفته صحبت شده‌است. این می‌تواند در سلامت قلب (و سایر بخش‌های بدن نیز) تفاوت شگرفی ایجاد کند.

بر اساس گزارش موسسه‌ی ملی قلب، خون، و ریه هر فرد باید حداقل ۲ ساعت و ۳۰ دقیقه در هفته در تمرینات ایروبیک با شدت متوسط، یا به مدت ۱ ساعت و ۱۵ دقیقه در هفته در تمرین ایروبیک شدید شرکت کند. تمرینات ایروبیک از قبیل پیاده‌روی سریع، به هرگونه تمرینی اطلاق می‌شود که طی آن قلب‌تان تندتر بزند و نسبت به همیشه اکسیژن بیش‌تری مصرف کنید. هرچه فعال‌تر باشید نفع بیش‌تری برایتان دارد.

۶.استرس را تحت کنترل درآورید

استرس مزمن (طولانی مدت) و حاد و آنی (کوتاه مدت اما شدید) هم روی سلامت اثرات مضری دارد و هم روی جسم تاثیر منفی می‌گذارد.

استرس عاملی است که انجمن قلب امریکا نیز به آن اشاره کرده‌است. این انجمن اظهار کرده‌است چند پژوهش وجود رابطه بین استرس و افزایش خطر بیماری قلبی و سکته را کشف کرده‌اند.

مشخص شده‌است برخی روش‌های آدم‌ها برای کنار آمدن با استرس به واسطه‌ی عادات بد، مانند نوشیدن، سیگار کشیدن، یا پرخوری است.

هم‌چنین مشخص شده‌است استرس بسیار زیاد یا رویدادهای غم‌انگیز نیز محرک حمله‌ی قلبی است.

یاد بگیرید چگونه استرس را مهار، و ذهن‌تان را آرام کنید. شما می‌توانید فعالیت‌هایی، مانند مراقبه، تمرینات یوگا، پرداختن به سرگرمی‌های مورد علاقه، یا صحبت با یکی از اعضای خانواده یا یک دوست حامی را امتحان کنید که استرس را کاهش می‌دهد. هم‌چنین می‌توانید از برخی عصاره‌ها برای کاهش استرس و اضطراب استفاده کنید.

۷.دیابت و فشار خون بالا را مهار کنید

هم‌چنین انجمن قلب امریکا اشاره کرده‌است که حداقل ۶۰ درصد افراد زیر ۶۵ سال که به دیابت مبتلا هستند در اثر نوعی بیماری قلبی جان خود را از دست می‌دهند.

عوامل پرخطر دیگر مانند فشار خون و کلسترول بالا، سیگار کشیدن، چاقی مفرط، و عدم فعالیت فیزیکی می‌تواند خطر ابتلا به بیماری قلبی را در فرد دیابتی به شدت افزایش دهد.

اگر از دیابت رنج می‌برید، می‌توانید با مصرف برخی خوراکی‌ها، ادویه‌ها و داروهای گیاهی و نیز مصرف سرکه‌ی سیب و آب بامیه قند خون‌تان را کنترل کنید.

به یاد داشته‌باشید که انتخاب‌های سبک زندگی‌تان بهترین دفاع در برابر بیماری قلبی و حمله‌ی قلبی است، این انتخاب‌ها به عهده‌ی خودتان است.

 

منبع: healthyandnaturalworld

می خواهم ماساژ بگیرم