عضلات (ماهیچه ها) نقش موتورهای حرکتی در بدن را دارند که اگر دچار آسیب و درد شوند، حرکت کردن با اشکال روبرو می شود. این دردها می تواند به صورت صبحگاهی، در هنگام بارداری و بعد از تمرین و ورزش در نقاط مختلف بدن مانند کف پا، زیر بغل، آرنج، کتف،گردن، جلوی ران و حتی صورت رخ دهند. برای رفع و درمان دردهای عضلانی مزمن و ناگهانی و تسکین آن ها درمان های خانگی و طبی زیادی ارائه می شود که شامل فیزیوتراپی و ماساژ و داروها است.
عضلات (ماهیچه ها) نقش موتورهای حرکتی در بدن را دارند که اگر دچار آسیب و درد شوند، حرکت کردن با اشکال روبرو می شود. این دردها می تواند به صورت صبحگاهی، در هنگام بارداری و بعد از تمرین و ورزش در نقاط مختلف بدن مانند کف پا، زیر بغل، آرنج، کتف،گردن، جلوی ران و حتی صورت رخ دهند. برای رفع و درمان دردهای عضلانی مزمن و ناگهانی و تسکین آن ها درمان های خانگی و طبی زیادی ارائه می شود که شامل فیزیوتراپی و ماساژ و داروها است.
دردهایی که درماهیچه های بدن رخ میدهد به عنوان دردهای عضلانی یا myalgia مایالژیا شناخته شده است .درد عضلات معمولا رایج است. تقریبا بیشتر افرادسابقه درد درعضلات وماهیچه ها را داشته اند. به دلیل اینکه درسرتاسر بدن بافت های ماهیچه ای وجود دارد این درد میتواند درهمه جای بدن احساس شود.
علت درد عضلات به سادگی قابل تشخیص است به دلیل اینکه اکثر دردهای عضلانی براثر فشار،کشش یا فعالیت های فیزیکی ایجاد میشود.
تعدادی از رایجترین دلایل دردهای عضلانی شامل موارد زیراست:
شما ممکن است با دردماهیچه دریک ناحیه یا درنواحی گسترده بدن مواجه شوید این درد میتواند به صورت خفیف یا شدید باشد:
۱- درد به صورت خفیف یا شدید ظاهر میشود ومیتواند برای مدت زمانی کوتاهی بروز کند یا تاثیرآن به صورت دائمی است
۲- درصورتیکه دچارعفونت باشید با تب و لرز مواجه میشوید
۳- شما در مفاصل همانند ماهیچه ها با درد مواجه میشوید
۴- با ضعف و خستگی مواجه می شوید و انجام دادن فعالیت های طبیعی برای شما مشکل است
۵- در صورتیکه درد به صورت پایدار باشد با افسردگی مواجه میشوید
درد عضلات در خانمها نسبت به آقایان رایجتراست و نسبت آن ۳به ۱ است درحدود ۴ درصد خانم ها درسن ۲۰ تا ۴۰سالگی و در حدود ۶ درصد از خانم ها درسن ۴۰ تا۶۰ سالگی به بیماری فیبرومیالژی مواجه میشوند. خانم ها در سنین ۵۵ تا۶۴ سال بیشتراز سنین دیگر در خطر ابتلا به این اختلال قرار دارند خانم ها بعد و قبل ازسنین یائسگی در خطر بروز علائم این بیماری قرار دارند دوران یائسگی در خانم ها دورانی است که سطح هورمون استروژن در بدن آنها کاهش میابد.
روماتیسم و سندروم خستگی مزمن دارای علائم روماتیسمی شبیه به فیبرومیالوژی است فیبرومیالوژی در بدن میتواند منجر به بیماری روماتیسم شود. درسندروم خستگی مزمن یکی ازعلائم اصلی آن خستگی و گرفتگی است مبتلایان به روماتیسم با درد وسختی درمفصل مواجه میشوند یکی ازعلائم رایج فیبرومیالژی ایجاد درد درهمه بدن از جمله درد عضلات دست، پشت وکمر است همچنین فیبرومیالژی میتواند منجر به عدم کنترل ادرار ومدفوع شود.
فیبرومیالژی میتواند با الگوهای نامناسب خواب و روحیه ضعیف ایجاد شود مهمترین تغییرات در سبک زندگی برای این نوع از فیبرومیالژی میتواند باعث ایجاد شرایط عادی برای شما شود انجام تمرینات ورزشی روزانه و مصرف غذاهای سبک میتواند به درمان فیبرومیالژی کمک کند مطالعات در سال ۲۰۰۱ نشان میدهد که مصرف یک رژیم غذایی گیاهی می تواند درد عضلات ناشی از اختلال فیبرومیالژی را به حداقل برساند این رژیم غذایی مصرف گوشت، لبنیات، تخم مرغ و نمک بیش از حد را منع میکند انجام ورزش های منظم در طول روز و مصرف رژیم غذایی مناسب باعث تقویت روحیه فرد میشود و به خواب مطلوب او کمک میکند و بهبود این دوعامل باعث کاهش علائم فیبرومیالژی از جمله گرفقتگی و درد عضلات میشود.
علائم فیبرومیالژی ممکن است بعد از یک ضربه به بدن ایجاد شود به عنوان مثال تصادف، لیزخوردن، افتادن روی زمین و فشارهای زیاد میتواند منجر به فیبرومیالژی شود. خطر شکستگی استخوان در دوران کودکی می تواند باعث افزایش خطر فیبرومیالژی و درد عضلات در سنین بیشتر شود.
فشارها و استرس های مکرر، تمرینات شدید و کارهای سنگین می تواند باعث بروز علائم فیبرومیالژی شود فشار و استرس های مکرر هم چنین باعث ایجاد افسردگی هم میشود و افسردگی ها طولانی هم می تواند منجربه اختلال فیبرومیالژی شود تمریناتی که شدت آنها از کم به متعادل است مانند تای چی در کاهش درد عضلات و گرفتگی و کاهش استرس و فشار موثر است.
علاوه بر کنترل و ارزیابی علائم اولیه و ظاهر بیمار پزشک برای درمان فیبرومیالژی باید همه مفاصل را به صورت کامل ارزیابی کند و با ارزیابی نقاطی از بدن که دچار ضعف شده است و ارزیابی های روانشناختی وضعیت ذهنی فرد و بروز علائمی مانند افسردگی، اضطراب و سردردهای میگرنی را شناسایی کند همچنین برای ارزیابی و تشخیص اختلالات دیگر وضعیت عصب های بدن و بیماری های مربوط به زنان در خانم ها را بررسی میکند. پزشک سوالاتی برای ثبت تاثیرات بیماری درد عضلات از بیمار می پرسد. تا آن را پر کند و تست های آزمایشگاهی و تست ها ی مربوط به اختلالات خواب هم باید انجام شود برای تشخیص بیماری فیبرومیالژی باید یک مسئله مهم در نظرگرفته شود و آن هم سابقه درد به صورت گسترده که حداقل ۳ ماه در بدن فرد پایدار است، می باشد. درد به صورت گسترده در هر دوسمت بدن، ناحیه بالا و پایین خط مفصل کمر و درد در ستون مهره ها و ناحیه تحتانی مفصل کمراست.
دردهای عضلانی معمولا بوسیله درمان های خانگی بهبود میابند تعدادی درمان وجود دارد که شما میتوانید با انجام آنها درخانه با عث کاهش درد های عضلانی ناشی ازآسیب دیدگی یا استفاده بیش ازحد ازماهیچه ها شوید این درمان ها شامل موارد زیراست:
موارد دیگری وجود دارد که باعث درمان درد ماهیچه ها که براثر انواع مختلفی ازدلائل رخ داده است میشود این درمان ها شامل موارد زیراست:
درمان درد عضلات بوسیله ماساژ یکی از روش هایی است که باعث کاهش فشار وگرفتگی ماهیچه ها و در نهایت کاهش سردردهایی که با درد عضلات ایجاد شده وکاهش درد عضلات میشود.این روش میتواند باعث درمان درد عضلات که براثر آسیب دیدگی یا استفاده بیش از حد ازمفصل ایجاد شده است بشود و یکی ازبهترین روش ها برای جلوگیری و درمان دردهای عضلانی است.
ماساژ درمانی روشی است که با لمس آرام عضلات میتوان باعث کاهش درد وتعادل بدن در طول زندگی شد.ماساژنمیواند جایگزین درمان های پزشکی شود اما متیواند نیاز به مصرف دارو وجراحی را کاهش دهد.
ماساژ درمانی باعث آرام کردن سلولهای عصبی بدن وایجاد انرژی بیشتری درفرد میشود.ماساژ باعث کاهش انواع مختلفی ازگرفتگی ماهیچه ها مخصوصا درناحیه کمر وگردن جایی که بیشترین فشار برروی آن ایجاد شده است میشود.ماهیچه ها میتوانند براثر فشار هایی که برروی عصب بازو،دست وساق پا ایجادمیشود دچار انقباض ،گرفتگی شوند ومنجر به درد ،بی حسی وسوزش در این نواحی شوند.باماساژدرمانی میتوان باعث کاهش گرفتگی ماهیچه ها درشانه یا لگن شویم.
شبدا ماساژ پیشرو در ارائه خدمات ماساژهای ریلکسی