5 دلیل برای آن‌که بدانید ماساژ‌درمانی جلوی پیر شدن شما را می‌گیرد ( قسمت اول)

جلوگیری از پیری زودرس با ماساژ‌درمانی

ماساژ برای قرن‌هاست که هم برای اهداف درمانی و هم بهبود کیفیت زندگی و آرامش فردی مورد استفاده قرار گرفته است. با این حال، درمان و داروهای مدرن، این تصور نادرست را در ما به وجود آورده که ماساژ تنها عملی لوکس و پرهزینه است که بیشتر مردم از عهده‌ی خرج آن ناتوان هستند.

ما قصد داریم که این باور را تغییر دهیم و آن‌چه ماساژتراپی به آن شهره است را عوض کنیم! ماساژتراپی، یک تکنیک درمانی پیشگیرانه است، و همینطور هم باید باشد. سودهای پیشگیرانه‌ی آن باید ارج نهاده شوند و کارکرد آن باید تا حد عملی درمانی برای بسیاری از بیماری‌ها گسترده‌تر انگاشته شود.

پس در پرونده ویژه " ماساژ و پیری" همراه ما باشید...

تحقیقات اخیر اثبات کرده که ماساژ‌درمانی می‌تواند چیزی بسیار بیش از یک احساس خوب و آرامش موقت اعطا کند.

این تحقیقات نشان داده که با استفاده از ماساژ، احساس روانی و کلی «حال خوب‌داشتن» نیز بهبود می‌یابد. در کنار آن و به دلیل همین تاثیرات روانی مناسب، ماساژ درمانی می‌تواند از افزایش سن نیز جلوگیری کند. از این رو، ماساژ‌تراپی باید نوعی عمل «ضد-سالخوردگی» قلمداد شود.

در زیر، پنج دلیل اصلی که چرا ماساژتراپی باید در زندگی ما وارد شود و بدن ما را جوان نگه دارد آورده شده است.

۱- ماساژ می‌تواند عواقب استرس و مسائل مربوط به آن در سلامت را کاهش دهد.

استرس یکی از عوامل اصلی سالخوردگی ا‌ست که بهایش تغییر چهره‌ی شماست. هم‌چنین، استرس، بهداشت و سلامت شما را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد. استرس باید کنترل شود و ماساژ می‌تواند به این مساله کمک کند.

استرس مزمن باعث می‌شود که در کنار دیگر مسایل، کلسترول بدن ما زیاد شود و ضربان قلب ما و فشار خون ما هم زیاد شود و فشار روی اندام‌های ما برای فعالیت بیشتر افزایش یابد. این افزایش‌ها و فشاری که در تمامی‌ سیستم‌های بدن ما به وجود می‌آید، ما را در خطر بیشتر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی و حمله‌ی قلبی نیز قرار می‌دهد. رها شدن مزمن انسولین به دلیل استرس نیز می‌تواند به حساسیت زدایی از دریافت‌کننده‌ها (رسپتورها)ی انسولین منجر شود و در نهایت مانند سابق به انسولین واکنش نشان ندهد. این مساله به به وجود آمدن خطر بیشتر ابتلا به دیابت می‌انجامد. بدترین تاثیرات ناشی از استرس اما این‌ها نیستند... هنگامی‌که تنش، افزایش ضربان قلب و میزان گلوکوز بالای بدن به بدن آسیب می‌رساند، بدن وارد حالت هشدار می‌شود. هر نشانه‌ای از سیگنال‌های استرس سمپتوم‌های (نشانه‌ها) روانی و ذهنی انسان را تحت تاثیر قرار می‌دهد و این خود دوباره به افزایش سیگنال‌های استرس منجر می‌شود. این چرخه‌ی خطرناک برای بدن بسیار انرژی‌بر و فرسایشی ا‌ست و نیاز حیاتی‌ای به یک بازیابی دوباره را برای بدن ایجاد می‌کند، بازیابی‌ای که از طریق آرامش و راحتی بدست می‌آید.

این‌جاست که ماساژ‌تراپی ارزش خود را نشان می‌دهد.  تحقیقات منتشر شده در ژورنال علمی ‌ICCN نشان داده که با انجام پنج دقیقه ماساژ پا، افراد با وضع بحرانی بیماری، ضربان قلب آرام‌تری را تجربه کردند و فشار خون آن‌ها نیز کاهش یافت. این مساله به این نتیجه انجامید که ماساژ باعث بهبود ملموس و عینی سلامت روحی بیماران می‌شود. یک پژوهش طولانی مدت دیگر نیز نشان داد که برنامه‌های ماساژ می‌تواند فشار خون را کاهش دهند و سطح هورمون استرس کورتیزول را نیز کم کنند، و به این ترتیب سلامت قلبی عروقی افراد را بهبود ببخشند و افسردگی و عصبیت را نیز کاهش دهند.

Related image

چگونه ماساژ درمانی به کاهش استرس کمک می‌کند؟

مکانیسم‌های مختلفی وجود دارند که طبق آن‌ها ماساژ به کاهش استرس منجر می‌شود. این مکانیسم‌ها به این قرارند:

  • کاهش سطوح کورتیزول و انسولین و افزایش افزایش سروتونین آرام‌بخش و هم‌چنین افزایش رهاسازی دوپامین در بدن.
  • باعثث افزایش رهاسازی اکسی‌توسین می‌شود: اکسی‌توسین هورمونی‌ست که باعث کاهش استرس می‌شود و به دلیل نقش‌اش در تولد معروف است. این هورمون هم‌چنین به فعال‌سازی سیستم عصبی پاراسمپاتیک کمک می‌کند که این خود باعث کم شدن سرعت ضربان قلب و تنفس می‌شود و هم‌چنین، باعث آرامش عضلات و تسهیل عملیات هضم می‌شود.
  • باعث افزایش رهاسازی اندورفین می‌شود: اندورفین‌ها نوروترانزمیتر (انتقال‌دهنده‌های عصبی)‌ای هستند که باعث کاهش درد میٔ‌شوند. تنش و عصبانیت حاصل از استرس باعث افزایش حساسیت به درد می‌شود. اندورفین به توقف انتقال سیگنال‌های درد کمک می‌کند.
  • کاهش فعالیت‌های موج مغزی بتا: این نوع فعالیت مغزی باعث عمیق بودن خواب می‌شود... و به همین دلیل است که در طول جلسه‌ی ماساژ شما دوست دارید بخوابید!

shabda

می خواهم ماساژ بگیرم