چرا باید در مصرف نوشابه سیاه دقت کنیم؟

نوشیدنی های شکردار به عنوان تهدیدی برای تهدیدات سلامتی مانند خرابی دندان و دیابت نوع دو محسوب می شوند. اما آیا تا به حال به این فکر کرده اید بعد از مصرف نوشیدنی های شکر دار چه اتفاقی برای بدن شما می افتد؟

بر اساس مرکز پیشگیری و درمان بیماری ها (CDC)، حدود نصف آمریکایی ها هر روز نوشیدنی های شکردار مصرف می کنند. این مصرف بین جوانان و تینیجرها بیشترین حد خود را دارد.

در هر قوطی نوشابه حدوداً ده قاشق چای خوری شکر وجود دارد. سازمان بهداشت جهانی (WHO)، مصرف بیش از شش قاشق چای خوری شکر در روز را مناسب نمی داند. این بدین معنی است که با نوشیدن تنها یک قوطی نوشابه ی سیاه در روز (کولا)، ما از این حد تعیین شده فراتر هم می رویم.

به همین ترتیب، تعجب برانگیز نیست که مصرف نوشیدنی های شکردار در رابطه ی مستقیم با بیماری و وضع سلامتی افراد است. بر اساس تحقیقات مرکز سلامت عمومی دانشگاه هاروارد، افرادی که بیش از 1 تا دو قوطی نوشیدنی شکردار مصرف می کنند، 26% بیشتر در معرض بیماری دیابت نوع دوم هستند و ماه گذشته، نشریه ی اخبار داروییِ روز، گزارش داد که بر اساس یک تحقیق علمی، به دلیل مصرف نوشیدنی های شکر دار، سالانه 184000 نفر در دنیا جان خود را از دست می دهند.

بر اساس تحقیقات نیراژ نایک، محقق و پزشکی انگلیسی بر روی اثرات یک قوطی 330 میلی لیتری کوکا کولا، شیرینی فراوان کوکا کولا که در نتیجه ی شکر فراوان آن است باید باعث استفراغ ما در همان لحظه ای شود که وارد بدنمان می شود. با این حال، فسفوریک اسید نوشابه باعث می شود که شیرینی این نوشیدنی کنترل شود، و باعث شود که بتوانیم به نوشیدنمان ادامه دهیم.

بعد از بیست دقیقه از نوشیدن کوکاکولا، میزان شکر خون ما به شدت افزایش پیدا می کند و باعث افزایش فراوان انسولین می شود. سپس، کبد این شکر فراوان را که در بدن ما در گردش است به چربی تبدیل می کند.

بعد از چهل دقیقه، بدن تمام کافئین موجود در نوشابه را جذب کرده و باعث افزایش فشار خون می شود. در این نقطه، گیرنده های ادنوسین در مغز متوقف می شوند و بدین ترتیب، از خستگی بدن جلوگیری می شود.

پنج دقیقه پس از این، تولید دوپامین افزایش می یابد؛ و از این منظر، اثرات نوشابه بر روی این بخش از بدن مانند اثرات هرویین است و باعث می شود که ما یک قوطی دیگر نوشابه بخواهیم.

یک ساعت پس از مصرف نوشابه، افت شکر در بدن آغاز می شود و باعث عطش در مصرف کننده می شود. به علاوه، آب موجود در نوشابه از طریق ادرار از بدن بیرون می رود و مواد غذایی ای را که برای سلامتی ما مهم هستند را نیز با خود بیرون می برد.

با این حال، این محقق اضافه می کند که «گه گاهی اندکی نوشابه نوشیدن ضرر چندانی به بدن نمی رساند و مهم کنترل میزان مصرف آن و میانه روی است».

 

منبع: medicalnewstoday

می خواهم ماساژ بگیرم